Our materials. – Xzota

Our materials.

Feminine, powerful and contemporary jewelry, dat is waar Xzota voor staat, maar wist je al dat alle sieraden handgemaakt worden van duurzame materialen? Onze sieraden worden gemaakt van Brass, Gold plated, 14K Gold en 925 Silver. Wij geven jullie in deze blogpost de ins and outs over de materialen die wij gebruiken, veel leesplezier!

Brass, ook wel messing genoemd, is een legering van koper en brons. Brass heeft een mat gouden uitstraling, maar kan wel wat doffer worden wanneer het sieraad veel gedragen wordt. De gouden kleur wordt wel behouden. Wanneer je sieraad doffer wordt, raden wij je aan om het sieraad op te poetsen met een gladde doek of met “Wenol”. Geef je brass sieraden dus wat liefde en dan zal je er heel lang van kunnen genieten. Het messing materiaal heeft bacterie werende eigenschappen en kan goed tegen vochtige omstandigheden, het roest dus niet*. Ook valt het goed her te gebruiken en wordt wel 90% van alle messing gerecycled.  Een mooi duurzaam materiaal dus.

*Met uitzondering van allergische reacties. Wanneer je zuurgraat hoger is kan je een allergische reactie krijgen van brass en zal het sieraad een groenachtige waas op je vinger achterlaten.

 Bekijk onze Vintage Brass collectie:

 

Solid Gold is een kostbaar materiaal. Het behoudt zijn waarde en zal dus voor altijd meegaan. Met gouden sieraden kan je in principe alles en hoef je niet bang te zijn voor een verminderde uitstraling naar mate de tijd vordert. Jij zal nu dus veel plezier hebben van je gouden sieraden, maar later zullen misschien wel jouw kinderen of andere mensen van de door jouw gebruikte gouden sieraden genieten. Hoe leuk is dat?

 Bekijk onze 14K Gold collectie:

 

Silver is een ‘levend’ metaal. Zilver oxideert, dat houdt in dat het metaal reageert op natuurlijke omstandigheden, zoals de temperatuur en de luchtvochtigheid. Door de natuurlijke omstandigheden kan er een donker laagje komen op jouw zilveren sieraden, maar je kan ze gewoon weer oppoetsen met wat zilverpoets of schoonmaken met schoonmaakmiddel. Zilver is net als goud waardevast en dus een goede investering. Zilver is wederom duurzaam, omdat het lang meegaat en weer hergebruikt kan worden.

 Bekijk onze Silver collectie:

 

Onze Gold plated collectie is gemaakt van een 925 zilveren basis met een laagje 14K goud of 22K goud. Gold plated sieraden hebben de uitstraling van een echt gouden sieraad, maar zijn een stuk betaalbaarder, omdat de basis ervan 925 zilver is. Om het goudlaagje in goede staat te behouden, adviseren wij je om goed voor je sieraad te zorgen. Vermijd het gebruik van zeep en oliën en je hoeft je geen zorgen te maken over jouw gold plated sieraad!

 Bekijk onze Gold plated collectie:

 

Niet alleen onze sieraden worden van duurzame materialen gemaakt, maar ook ons presentatie materiaal en de zakjes waar wij de sieraden in meegeven zijn duurzaam. De zakjes die wij meegeven kan je leuk hergebruiken en ze zorgen ervoor dat je bestelling nog leuker is dan hij al was! Het presentatie materiaal in onze webshop wordt handgemaakt van het hout van de palmboom en de katoenkussentjes zijn gevuld met kapok. Kapok wordt onder andere gebruikt voor het opvullen van kussens en is 100% plantaardig. Ook ontwerpen wij presentatiemateriaal van brass.

Hopelijk weten jullie nu iets meer van de materialen die wij gebruiken. Wij vonden het in ieder geval leuk om jullie er iets over te vertellen. Tot de volgende blogpost!

 

Groetjes,

Team Xzota

 

Previous Article Next Article
Hey you!
Sign up to our newsletter to catch a glimpse of the new collection, first to know about our archive sale and enjoy 15% off your first order.

Availability