About team Xzota

About team Xzota

About team Xzota

Xzota is in 2012 opgericht door Daniëlle en Tessy, moeder en dochter. Xzota is ontstaan uit de snelgroeiende liefde voor het prachtige Bali en het vakmanschap van zijn smeden. Inmiddels bestaat het (vaste) team uit vier vrouwen die een voorliefde hebben voor sieraden. Tessy en Daniëlle delen hun liefde voor Bali en het vakmanschap met Lieve en Joyce.

Benieuwd wie wij zijn? Wij stellen ons graag aan jullie voor!

Tessy – co founder & creative director

Co founder van Xzota, moeder van Sawa en Malik. Dol op reizen, eten en lezen! Zodra het weer kan lekker het terras op, leuke restaurantjes af en een city trip naar Tel Aviv.

Grootste inspiratiebron: de verschillende culturen en alles wat de wereld ons te bieden heeft.

Favoriete collectie: de nieuwste collectie ‘Sea of Love’ is mijn favoriet. Ik ben verliefd op alle vintage ringen uit deze collectie. Ze combineren super goed met mijn 14k gouden ringen! 

Daniëlle – co founder

Co founder van Xzota, moeder van 3 mooie dochters, oma van 4 kleinkinderen. Mijn passies zijn reizen, met mijn handen in de aarde zitten en creatief bezig zijn. Binnen Xzota ben ik verantwoordelijk voor de administratie en de inkoop. 

Grootste inspiratiebron: het vele reizen en vooral door Indonesië. Voor een groot deel van het jaar (+/- zes maanden) woon ik op Bali, dat is echt genieten! Hierdoor staat Xzota ook heel dicht bij het productieproces.

Favoriete collectie: Sea of love collectie, veel leuke nieuwe sieraden die ik zelf ook graag weer wil hebben.

Lieve – creative allrounder

Ik werk met veel enthousiasme aan toffe dingen zoals het ontwikkelen van concepten, styling voor de shoots en andere creatieve uitingen. Het leukste van het werk bij Xzota vind ik het contact met klanten en de creatieve vrijheid. De Xzota community vind ik een heel tof 'project' geworden! 

Grootse inspiratiebron: mijn grootste inspiratiebronnen zijn sterke, unieke vrouwen die weten wat ze willen en waar ze voor staan, de zon en bijzondere kleur en materiaal combinaties. 

Favoriete collectie: mijn favoriete collectie is de Sea of Love collectie, er zit zo veel moois bij! Ik ben echt verliefd op de vormen van alle sieraden in deze collectie! 

Joyce – graphic & photography

Ik werk gezellig bij Xzota als grafisch vormgever af en toe als fotograaf en verder ben ik bezig met klanten en bestellingen!

Grootste inspiratiebron: Mijn grootste inspiratiebron zijn mensen die ik op straat spot, vooral oudere dames die zo zorgvuldig en mooi om gaan met hun sieraden.

Favoriete collectie: Ik vind de nieuwste collectie Sea of Love toch wel echt de mooiste tot nu toe! Ik word altijd helemaal happy van nieuwe sieraden!

Previous Article Next Article
Hey you!
Sign up to our newsletter to catch a glimpse of the new collection, first to know about our archive sale and enjoy 15% off your first order.

Availability