F.A.Q. – Xzota

Verzendingen 

Naar welke landen verzenden jullie en wat zijn de kosten?

Wij verzenden naar alle landen met fietskoeriers.nl. Bij alle bestellingen binnen Nederland zijn de verzendkosten €4,95 en boven de € 75,- zijn de verzendkosten gratis. Voor alle andere landen worden de verzendkosten berekend tijdens het afrekenen. Bestel je voor 15:00? Dan wordt je bestelling diezelfde dag nog verzonden.

Ik heb een verkeerd item ontvangen, hoe wordt dit opgelost?

Oh nee! Dit is niet de bedoeling. Wij lossen dit graag zo snel mogelijk voor je op, stuur ons een mail naar info@xzota.com

Waar kan ik de status van mijn pakket zien?

Jouw bestelling gaat op de post met fietskoeriers, je hebt hiervan een track & trace link ontvangen in je mail. Hier kan je de status van je bestelling zien. Doorgaans bezorgt PostNL binnen 1 á 2 werkdagen (m.u.v. drukke periodes). Wacht je al langer? Dan kan je contact met ons opnemen via info@xzota.com

Retouren

Hoe werkt jullie retourbeleid?

Je hebt een bedenktijd van 14 dagen. Bij elke bestelling zit een retourformulier, hierop kan de vereiste informatie ingevuld worden. De verzendkosten zijn voor eigen rekening. Hier vind je verdere uitleg over ons retourbeleid.   

Wat zijn de garantievoorwaarden van Xzota?

Na je aankoop heb je een garantietermijn van drie maanden. Is je sieraad toe aan reparatie? Dan repareert Xzota je sieraad binnen dit termijn. Alle sieraden worden met de hand gemaakt en zijn dus kwetsbaar, ga er daarom zorgvuldig mee om. Via de mail kan je met ons contact opnemen; info@xzota.com. Hier vind je onze garantievoorwaarden onder Artikel 7.

Bezoeken

Kan ik langskomen om sieraden te bekijken en te passen?

Ja zeker, onze winkel is gevestigd op de nieuwe binnenweg 304F. onze openingstijden: woensdag tot zaterdag van 10.00 - 17.00 en zondag van 13.00 - 17.00

Kan ik mijn bestelling ophalen bij jullie?

Je kan je bestelling ophalen bij ons. Wij raden dit dan ook zeker aan voor mensen die in Rotterdam wonen. Kies voor de optie pick up bij het afrekenen van je winkelmandje. Vervolgens kan je via de mail contact opnemen over jouw pick up moment; info@xzota.com

Verzorging

Hoe zorg ik ervoor dat mijn sieraden mooi blijven?

Je kan je sieraden het beste verzorgen door ze af te doen als je gaat slapen, sporten (om zweet te vermijden), zwemmen of douchen. Laat parfums, lotions en andere oliën in je huid trekken voordat je jouw sieraden omdoet.

Hoe kan ik mijn sieraden schoonmaken?

Per materiaal verschilt de manier van schoonmaken. Wij werken met de volgende materialen; 14K en 22K verguld goud, 14K solid goud, 925 zilver, silver-plated en brass. Hier vind je tips over hoe je deze materialen het beste kan schoonmaken.

Hoe kan ik het beste mijn sieraden opbergen?

Om jouw sieraden collectie mooi te houden kan je het beste je sieraden opbergen in een donkere, koele en droge plek. Ook is het belangrijk dat hierbij de sieraden elkaar niet te veel raken om krasjes of knopen (bij kettingen en armbanden) te voorkomen. Hier vind je onze unieke sieraden doosjes om jouw sieraden collectie op de juiste manier op te bergen.

Personaliseren

Kan ik een andere maat bestellen?

Zit je maat er niet tussen? Geen zorgen! Je kan jouw gewenste maat door ons op maat laten maken. Hiervoor rekenen wij geen extra kosten, de levertijd is plusminus 8 weken. Stuur ons een mailtje naar info@xzota.comen wij zetten het in gang.

Kan ik een eigen ontwerp aanleveren?

Heb jij een tof ontwerp in gedachten en wil je dit waarheid laten worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Stuur ons een mailtje naar info@xzota.com en wij laten jouw ontwerp maken in Bali. De levertijd hiervan is plusminus 8 weken.

Kan ik een eigen steen in een ontwerp laten verwerken?

Heb jij een prachtige steen in bezit en wil je die graag in een sieraad verwerkt hebben? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Stuur ons een mailtje naar info@xzota.com en wij zetten het proces in gang. Dit zal ook in Bali gemaakt worden. De levertijd hiervoor is plusminus 8 weken en we rekenen € 10,- extra kosten. 

Ethische en duurzame productie 

Wat doet Xzota aan duurzaamheid?

Xzota doet niet mee aan de massa productie en kiest voor een ‘slow’ en eerlijke productie om productieoverschotten te voorkomen. Slechts één keer per maand komt er een nieuwe voorraad sieraden naar Nederland vanuit Bali. We proberen dit zo efficiënt mogelijk te doen om een zo klein mogelijk voetprint achter te laten. Daarnaast hergebruiken we verpakkingsmateriaal en gebruiken we geen plastic bij het verpakken van bestellingen. Xzota repareert zo veel mogelijk sieraden om zo materiaal te besparen.

Hoe streeft Xzota naar ethisch verantwoorde productie?

Naast dat het bijzonder is dat moeder en dochter samenwerken binnen een bedrijf dat uit liefde ontstaan is, hechten we veel waarde aan de samenwerking met onze goudsmeden en onmisbare collega’s op Bali. Hier hebben we een ‘familie’ met talentvolle edelsmeden, maar ook collega’s die ervoor zorgen dat de processen goed verlopen. Al onze sieraden worden onder goede omstandigheden handgemaakt in de eigen omgeving van de edelsmeden. Lees hier meer over hoe Xzota sieraden (en presentatiemateriaal) maakt.

Reparatie 

Kan ik mijn sieraad bij Xzota laten repareren?

Is het sieraad stuk gegaan binnen het garantietermijn van drie maanden? Dan repareert Xzota het kosteloos voor je. Alle sieraden worden met de hand gemaakt en zijn dus kwetsbaar, ga er daarom zorgvuldig mee om. Heb je een reparatie nodig maar valt je aankoop buiten de drie maanden? Dan kunnen we het tegen betaling voor je repareren, mits dit mogelijk is. Via de mail kan je met ons contact opnemen; info@xzota.com

 

Hey you!
Sign up to our newsletter to catch a glimpse of the new collection, first to know about our archive sale and enjoy 15% off your first order.

Availability