Hoe maak ik mijn sieraden het beste schoon? – Xzota

Hoe maak ik mijn sieraden het beste schoon?

Clean your jewelry

Hoe je jouw sieraden schoonmaakt

Om ervoor te zorgen dat je favoriete sieraden mooi blijven, zijn er een paar simpele dingen die je kunt doen om ze te helpen hun glans te behouden. In deze blogpost leren we je precies waarom en hoe je je sieraden moet schoonmaken, en geven we je een paar simpele tips, die ervoor zorgen dat je sieraden langer meegaan.

Tips en trucs om jouw sieraden langer mee te laten gaan:

  • Doe je sieraden af tijdens het sporten.
  • Doe je sieraden af als je naar bed gaat.
  • Doe je sieraden af voordat je zonnebrandcrème of lotion aanbrengt en wacht 30 minuten tot je ze weer aandoet.
  • Zorg ervoor dat je geen parfum, haarlak of andere sprayproducten op jouw sieraden spuit.
  • Doe je sieraden af als je gaat zwemmen, douchen of de afwas doet.

Waarom moet ik mijn sieraden schoonmaken?

Zelfs als je alle bovenstaande stappen volgt, is het toch een goed idee om je sieraden regelmatig schoon te maken, om ervoor te zorgen dat ze glanzend en schoon blijven. Ook door de manier waarop je jouw sieraden opbergt of door de PH-waarde van jouw huid kan het belangrijk zijn om je sieraden af en toe schoon te maken. Wanneer je besluit om je sieraad schoon te maken is het belangrijk om dit op een zorgvuldige manier te doen met de juiste materialen zodat je het sieraad niet beschadigt. Dit alles zal hieronder in detail worden uitgelegd.

Hoe brass sieraden schoon te maken:

Sieraden van brass kunnen bij veel dragen soms iets donkerder en doffer van kleur worden, maar zijn gelukkig ook makkelijk schoon te maken. De eenvoudigste manier om dit te doen is door Brasso en een droge doek te gebruiken. Wij gebruiken graag het merk Wenol polijstcrème.

Hoe zilveren sieraden schoon te maken:

Zilveren sieraden kunnen iets donkerder van kleur worden en na verloop van tijd hun glans gaan verliezen. Gelukkig is dit een natuurlijke reactie die optreedt wanneer zilver in contact komt met zuurstof en daarom gemakkelijk op een aantal manieren schoon te maken is. Een manier die we vaak gebruiken om zilveren sieraden schoon te maken is met zilverpoets en een doge doek te gebruiken, maar een andere veel gebruikte methode is om gewoon tandpasta en een tandenborstel te gebruiken om de sieraden te poetsen.

Hoe vergulde sieraden schoon te maken:

Vergulde sieraden zijn de meest delicate van allemaal. De gouden coating kan verdwijnen bij blootstelling aan water, schoonmaakproducten of parfum. Daarom raden we aan om een schone, droge doek te gebruiken om het schoon te vegen en ervoor te zorgen dat het glanzend blijft.

Next Article
Hey you!
Sign up to our newsletter to catch a glimpse of the new collection, first to know about our archive sale and enjoy 15% off your first order.

Availability